Poziv na virtualni informativni dan ERC-a za Hrvatsku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za mobilnost i programe EU, u suradnji s Europskim istraživačkim vijećem (ERC), organiziraju informativni dan za znanstvenike iz Hrvatske. Događanje će se održati u virtualnom obliku u srijedu, 2. prosinca 2020. s početkom u 10:00 CET.

Cilj ovog događanja je da se hrvatskim znanstvenicima prezentiraju korisne informacije o ERC-ovim financijskim potporama i predstave prethodni dobitnici ERC-ovih financijskih potpora iz Hrvatske. Primarni fokus informativnoga dana je potaknuti hrvatske znanstvenike da se prijave za ERC-ove financijske potpore. Posebno ističemo dvije odvojene sesije umrežavanja (grantee speed-dating), na kojoj će sudionici imati priliku sudjelovati u razgovoru s nekim od dobitnika ERC-ovih financijskih potpora:

  • prof. dr. sc. Stipan Jonjić (Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet)
  • prof. dr. sc. Vernesa Smolčić (Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematiki fakultet) 
  • doc. dr. sc. Jadranka Šepić (Sveučilište u Splitu, Prirodoslovno-matematički fakultet) 
  • prof. dr. sc. Iva Tolić (Institut Ruđer Bošković)
  • prof. dr. sc. Nenad Pavin (Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet).


Više informacija o događanju, raspored i obrazac za registraciju dostupni su ovdje. Nakon registracije sudionici će dobiti poveznicu za sudjelovanje. Sudjelovanje na informativnome danu je besplatno, a službeni jezik je engleski.