Hrvatska zaklada za znanost financira projekte isključivo u okviru raspisanih natječaja, a uvjete svih natječaja određuje Upravni odbor. Projektni prijedlozi zaprimaju se isključivo nakon objave određenog natječaja, na službenim obrascima Zaklade i na način koji je natječajem propisan.

Projektni prijedlozi predaju se isključivo u elektroničkoj verziji putem sustava za elektroničku prijavu projekata (EPP) Hrvatske zaklade za znanost, koji osim za prijavu služi i za vrednovanje projektnih prijedloga te praćenje financiranih projekata. Za pristup EPP sustavu potrebno je imati korisnički račun, a ukoliko niste registrirani korisnik, registrirati se možete ovdje. Prilikom prijave projektnog prijedloga predlagači biraju znanstveno područje prijave kojemu pripada njihov projektni prijedlog.

Elektronička verzija projektnih prijedloga mora sadržavati sve potrebne potpise i ovjere, a tiskane primjere nije potrebno slati. Nakon isteka roka navedenog u natječaju, prijedlozi se ne mogu zaprimati, dopunjavati i mijenjati.

Ključni elementi postupka prijave:

  • Prijavu podnosi voditelj projekta u ime znanstvene organizacije (podnositelj je pravna osoba).
  • Sva prijavna dokumentacija podnosi se istodobno putem elektroničkoga sustava za prijavu projekata (EPP), kojemu se može pristupiti putem mrežnih stranica HRZZ-a ili putem poveznice https://epp.hrzz.hr/.
  • Prijavni obrasci, broj stranica i znakova definirani su unaprijed i nisu moguća odstupanja.
  • Prijava projektnih prijedloga regulirana je pravilima koja je nužno proučiti prije podnošenja projektnoga prijedloga.

Cjelokupan postupak prijave i vrednovanja projektnih prijedloga provodi se elektroničkim putem Elektroničkog sustava za prijavu projekata (EPP sustav), a postupak vrednovanja u pravilu se sastoji od sljedećih koraka:

prijava-projekata