Voditelj obrade

Hrvatska zaklada za znanost, Ilica 24, Zagreb, OIB: 88776522763 (u daljnjem tekstu: HRZZ) poduzima sve potrebne tehničke i organizacijske mjere u skladu sa zakonskim propisima Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Politikom privatnosti HRZZ uređuje način postupanja s informacijama koje obrađuje kada korisnik posjeti HRZZ internetske stranice. Obrada osobnih podataka korisnika, odnosno ispitanika temelji se na jednoj od osnova obrade.

Kontakt

Službenik za zaštitu osobnih podataka HRZZ-a: Petra Doležalova (petra@hrzz.hr)

Natječajni postupci i obrada podataka

HRZZ prikuplja i obrađuje osobne podatke ispitanika u skladu sa zakonskim odredbama, odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka te odredbama HRZZ procedure o obradi i zaštiti osobnih podataka, gdje su navedene i kategorije ispitanika.

Osobne podatke prijavitelja projektnih prijedloga HRZZ sakuplja putem Elektroničkog sustava za prijavu i praćenje projekata. U slučaju da je projektni prijedlog odobren za financiranje, HRZZ prikuplja i obrađuje osobne podatke radi realizacije ugovora o dodjeli sredstava.

Kolačići (cookies)

HRZZ-ova web aplikacije i servisi kao i internetska stranica koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici

Poslužitelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Glasnik

Ukoliko želite postati korisnik koji želi primati Glasnik i ostale obavijesti koje povremeno šaljemo e-mailom, treba nam vaša elektronička adresa te informacije koje će nam omogućiti da provjerimo da ste vlasnik navedene e-mail adrese i da ste s primanjem Glasnika (newslettera) suglasni. Ostale podatke ne prikupljamo. Ove podatke koristimo isključivo za slanje traženih informacija i ne prenosimo ih trećim osobama. U trenutku prijavite na uslugu primanja newslettera, automatski vam šaljemo potvrdnu elektroničkom poštom s pozivom na potvrđivanje prijave. Dodijeljenu privolu s pohranom podataka i elektroničke adrese i njihovim korištenjem za slanje newslettera možete u bilo kojem trenutku opozvati, na primjer pomoću opcije za automatski opoziv putem javno dostupne poveznice u newsletteru.

Vaša prava

Ispitanici Imaju pravo dobiti informaciju o osobnim podacima koje HRZZ prikuplja, čuva i obrađuje, imaju pravo na ispravak, brisanje, ograničenje, mogućnost prenošenja podataka, opoziv i prigovor. Ispitanik koji smatra da je HRZZ povrijedila neko njegovo pravo zajamčeno Općom uredbom o zaštiti podataka ima pravo podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava nadležnom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka.