Voditelj obrade

Hrvatska zaklada za znanost, Ilica 24, Zagreb, OIB: 88776522763 (u daljnjem tekstu: HRZZ) poduzima sve potrebne tehničke i organizacijske mjere u skladu sa zakonskim propisima i Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Politikom privatnosti HRZZ uređuje način postupanja s informacijama koje obrađuje kada korisnik posjeti HRZZ internetske stranice. Obrada osobnih podataka korisnika, odnosno ispitanika temelji se na jednoj od osnova obrade iz navedene Uredbe.

Kontakt

Službenik za zaštitu osobnih podataka HRZZ-a: Alen Plančić (alen@hrzz.hr)

Natječajni postupci i obrada podataka

HRZZ prikuplja i obrađuje osobne podatke ispitanika u skladu sa zakonskim odredbama, odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka te odredbama HRZZ procedure o obradi i zaštiti osobnih podataka, gdje su navedene i kategorije ispitanika.

Osobne podatke prijavitelja projektnih prijedloga HRZZ sakuplja putem Elektroničkog sustava za prijavu i praćenje projekata. U slučaju da je projektni prijedlog odobren za financiranje, HRZZ prikuplja i obrađuje osobne podatke radi realizacije ugovora o dodjeli sredstava.

Kolačići (cookies)

HRZZ-ove web aplikacije i servisi kao i internetska stranica koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju memorirani u vašem uređaju sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici

Poslužitelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Glasnik

Ukoliko želite postati korisnik koji želi primati Glasnik i ostale obavijesti koje povremeno šaljemo e-mailom, treba nam vaša elektronička adresa te informacije koje će nam omogućiti da provjerimo da ste vlasnik navedene e-mail adrese i da ste s primanjem Glasnika (newslettera) suglasni. Ostale podatke ne prikupljamo. Ove podatke koristimo isključivo za slanje traženih informacija i ne prenosimo ih trećim osobama.

U trenutku prijave na uslugu primanja newslettera, automatski vam šaljemo potvrdu elektroničkom poštom s pozivom na potvrđivanje prijave. Dodijeljenu privolu s pohranom podataka i elektroničke adrese i njihovim korištenjem za slanje newslettera možete u bilo kojem trenutku opozvati, na primjer pomoću opcije za automatski opoziv putem javno dostupne poveznice u newsletteru.

Vaša prava

Ispitanici Imaju pravo dobiti informaciju o osobnim podacima koje HRZZ prikuplja, čuva i obrađuje, imaju pravo na ispravak, brisanje, ograničenje, mogućnost prenošenja podataka, opoziv i prigovor. Ispitanik koji smatra da je HRZZ povrijedila neko njegovo pravo zajamčeno Općom uredbom o zaštiti podataka ima pravo podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava nadležnom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka.