Rezultati drugog ciklusa natječaja „Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća”

Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost je na svojoj 84. sjednici održanoj 27. svibnja 2024. donio odluku o prihvaćanju rezultata vrednovanja projektnih prijedloga prijavljenih na natječaj „Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća“ (ERC-2023/2025).

U okviru ovog natječaja financiraju se studijski posjeti hrvatskih znanstvenika voditeljima tekućih projekata ERC-a s ciljem pripreme vlastitog projektnog prijedloga. Natječaj se provodi kao trajno otvoreni postupak podijeljen u četveromjesečne cikluse (rujan, svibanj i siječanj).

Na ciklus s rokom prijave 5. siječnja 2024. godine podnesena je jedna prijava, koja je pozitivno vrednovana. Gostujuća istraživačica izv. prof. dr. sc. Ružica Brečić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu studijski će posjet realizirati kod Assoc. Prof. Libertad Gonzales, voditeljice ERC projekta „The Causal Effect of Public Policy and Income on Child Health and Human Capital (MISSINGMIDDLE)” na organizaciji Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.

Čestitamo izv. prof. dr. sc. Brečić te joj želimo uspješan boravak i uspješnu prijavu na buduće natječaje ERC-a.

Više informacija o natječaju dostupno je ovdje. Treći ciklus natječaja zatvoren je 5. svibnja 2024., a sljedeći ciklus zatvara se 5. rujna 2024.