Plan upravljanja istraživačkim podacima za „Istraživačke projekte” (IP) i „Uspostavne istraživačke projekte” (UIP) Hrvatske zaklade za znanost

Uvođenje Plana upravljanja istraživačkim podacima (PUP) u planiranje i provedbu istraživačkih projekta jedan je od koraka k otvorenoj znanosti koji potiče diseminaciju i omogućuje ponovno korištenje istraživačkih podataka i rezultata. PUP je dokument koji sadrži opis svih aktivnosti i skupa podataka koje se planiraju u okviru istraživanja, i opisuje kako će voditelji projekata čuvati podatke nastale tijekom istraživanja, te što će se s njima događati po završetku projekta. Dijeljenjem istraživačkih podataka povećava se vidljivost, citiranost publikacija i suradnja među znanstvenicima.

Na svojoj 14. sjednici Upravni odbor HRZZ-a utvrdio je obrazac i pripadajuću proceduru vezanu uz uvođenje Plana upravljanja istraživačkim podacima u praćenje projekata.

Više informacija dostupno je na stranici Priprema izvješća (odabrati padajući izbornik Plan upravljanja istraživačkim podacima).