Otvoren natječaj za prestižne stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti"

L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Rektorskog zbora Republike Hrvatske, petnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti”. U jubilarnoj 15. godini nove će četiri mlade znanstvenice biti nagrađene pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 EUR (u kunskoj protuvrijednosti).

Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju do 4. prosinca 2020. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice koje su mlađe od 35 godina i koje su na posljednjoj godini doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Svi detalji natječaja dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva kulture i medija: https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/nacionalni-program-stipendiranja-za-zene-u-znanosti-2021-20241/20241.