Otvaranje izložbe u sklopu projekta IP-CORONA-2020-04-2086

U okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-CORONA-2020-04-2086 „Život u doba bolesti COVID-19 – socijalne implikacije za sigurnost i dobrobit ranjivih skupina u europskom kontekstu (VULNERABILITY)” koji se provodi na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (voditeljica: doc. dr. sc. Dalida Rittossa) pokrenut je Program cjeloživotnog obrazovanja Pravo u zajednici kojim se nastoji projektne rezultate približiti kolegama i građanima te na odgovoran i u struci utemeljen način progovoriti o pravnoj normi.

Program započinje izložbom „Sve nijanse ranjivosti… pokret, zvuk, slika i riječ u zaštiti prava ranjivih”, koja će biti otvorena 23. travnja u 12:00 sati u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Po prvi puta na Pravni fakultet u Rijeci dolaze umjetnici koji će kroz svoja umjetnička djela istražiti različite segmente ranjivosti i zajedno s članovima projektnog tima potaknuti dijalog u zajednici. Izložba je jedna od manifestacija desete Noći knjige, koja se održava 23. travnja, a bit će otvorena do 23. svibnja.

Više o izložbi i njezinim autorima te o viziji projekta VULNERABILITY pročitajte na službenim stranicama izložbe te u pozivu na otvaranje.