Novosti s projekta InfoCoV

Istraživački tim projekta IP-CORONA-2020-04-2061 „Višeslojni okvir za karakterizaciju širenja informacija putem društvenih medija tijekom krize COVID-19” nedavno je objavio znanstveni članak u časopisu Applied Sciences, u kojem su predstavljeni rezultati analize više od 200.000 tweetova na hrvatskom jeziku vezanih za COVID-19 i objavljenih tijekom prvih triju pandemijskih valova. Rezultati pokazuju veliku količinu negativnih stavova.

Dio projektnih rezultata predstavljen je u intervjuu s članovima istraživačkog tima projekta koji je objavljen u Novom listu 12. prosinca, a početkom studenoga voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović i suradnik dr. sc. Slobodan Beliga gostovali su u emisiji Treći element HRT-a. Snimka emisije dostupna je ovdje.

Dio podataka prikupljenih istraživanjem i svi rezultati projekta bit će javno dostupni za slobodno korištenje za daljnja istraživanja na mrežnim stranicama projekta, a svi dosad objavljeni rezultati već se nalaze na toj stranici. Članovi projektnog tima izrađuju i web-aplikaciju koja će zainteresiranima omogućiti interaktivni pregled i razne vizualizacije podataka s Twittera i online-novinskih portala.