Najava seminara „Karijerni putevi #2”

Nakon prvog seminara koji je uspješno održan 25. siječnja i na kojem je sudjelovalo više od stotinu sudionika, Hrvatska zaklada za znanost i Association of Croatian-American Professionals (ACAP) nastavljaju sa serijom seminara „Karijerni putevi”, na kojima vrhunski hrvatski znanstvenici iz zemlje i inozemstva predstavljanjem tijeka svojih karijera žele inspirirati mlade istraživače i pomoći im da pronađu vlastiti put koji im najviše odgovara.  

Ovim putem najavljujemo drugi seminar „Karijerni putevi”, koji će se održati u utorak, 23. veljače s početkom u 17:00 putem Zooma. Na ovom seminaru predstavit će se četvero znanstvenika – voditelja istraživačkih grupa, od kojih je dvoje zaposleno u akademiji a dvoje u farmaceutsko-biotehnološkoj industriji. Razgovarat će o tome kako izgleda posao voditelja grupe, kako biti što bolji kandidat za te vrste poslova i kako napredovati u tim poslovima.

Napomena: Seminar će se održati na engleskom jeziku.


Panel 1 (17:05-17:50) – voditelji istraživačke grupe u akademiji

  • dr. sc. Nenad Ban – studij molekularne biologije i biokemije (Summa Cum Laude) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu; doktorat na Sveučilištu California, Riverside, SAD (mentor: Prof. Alex McPherson); poslijedoktorsko usavršavanje na Sveučilištu Yale, SAD (mentor: Prof. Thomas A. Steitz). Karijeru voditelja grupe započeo je kao profesor-asistent na ETH Zürich, Švicarska, gdje je napredovao do mjesta redovitog profesora; trenutačno: profesor i voditelj grupe na Institutu molekularne biologije i biofizike, ETH Zürich, Švicarska.
  • dr. sc. Dea Slade – BSc i MSc iz smjera molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu; BSc i MSc na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu; doktorat (Summa Cum Laude) na Sveučilištu u Parizu (mentor: Prof. Miroslav Radman); poslijedoktorsko usavršavanje na Paterson institutu za istraživanje raka, Manchester, UK (mentor: Dr. Ivan Ahel); trenutačno: voditeljica grupe na Max Perutz Laboratories, Beč, Austrija.


Panel 2 (17:50-18:30) – voditelji istraživačke grupe u industriji

  • dr. sc. Domagoj Vučić – studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu; doktorat na Sveučilištu Georgia, SAD (mentor: Prof. L.K. Miller); poslijedoktorsko usavršavanje u biotehnološkoj kompaniji Genentech, gdje je i započeo istraživačku karijeru u industriji; trenutačno: Glavni znanstvenik u biotehnološkoj kompaniji Genentech (Roche Grupa).
  • dr. sc. Pavel Strop– studij biokemije na Sveučilištu Arizona, SAD; doktorat na Kalifornijskom institutu za tehnologiju (Caltech), SAD (mentori: Prof. Douglas C. Reese i Prof. Steven L. Mayo); poslijedoktorsko usavršavanje na Sveučilištu Stanford, SAD (mentor: Prof. Axel T. Brunger). Istraživačku karijeru u industriji započeo je u biofarmaceutskoj kompaniji Pfizer (Oncology-Rinat) kao viši znanstvenik te je napredovao do pozicije direktora za proteinsku biokemiju; trenutačno: Izvršni direktor, Discovery Biotherapeutics u biofarmaceutskoj kompaniji Bristol-Myers-Squibb (BMS).


Moderator: dr. sc. Sandra Vidak
 – poslijedoktorand na Nacionalnom institutu za rak, NIH, Bethesda, SAD (mentor: Dr. Tom Misteli)

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je registrirati se putem obrasca. Osobe koje su ispunile registracijski obrazac na adresu elektroničke pošte navedenu u prijavi dobit će poveznicu za seminar.

Za dodatne informacije obratite se na dario@hrzz.hr.