Istraživačka radionica „U potrazi za mjestom pod suncem s ambasadorima djetinjstva jednakih mogućnosti: tolerancija, socijalna uključenost i ranjivost djece”

U sklopu Programa cjeloživotnog obrazovanja „Pravo u zajednici” koji se provodi pod okriljem projekta IP-CORONA-2020-04-2086 „Život u doba bolesti COVID-19 – socijalne implikacije za sigurnost i dobrobit ranjivih skupina u europskom kontekstu” nastavljaju se aktivnosti koje će istraživačke rezultate približiti zajednici i napraviti pomak u zaštiti prava najranjivijih. Pojava pandemije pokrenula je val štetnih društvenih, ekonomskih i političkih ishoda, a mnogobrojna istraživanja pokazala su kako u doba krize poseban teret pada na najranjivije i najmanje vidljive članove zajednice. U takvim okolnostima programi i kampanje socijalnoga uključivanja, namijenjeni djeci i roditeljima iz obitelji koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima, nikada nisu bili važniji. Jedan od njih svakako je kampanja Centra za kulturu dijaloga (CeKaDe) pod nazivom Moje mjesto pod suncem, a koju je podržalo i Sveučilište u Rijeci.

U istraživačkoj radionici „U potrazi za mjestom pod suncem s ambasadorima djetinjstva jednakih mogućnosti: tolerancija, socijalna uključenost i ranjivost djece” govorit će se o djeci koja žive na rubu siromaštva, o važnosti prava djece na djetinjstvo jednakih mogućnosti, netoleranciji na siromaštvo i prihvaćanju i uvažavanju bogatstva različitosti. Sa sudionicima će razgovarati autori slikovnice Moje mjesto pod suncem Slavenka Drakulić i Mirko Ilić te voditeljica istoimenoga programa Sandra Grozdanov iz Udruge CeKaDe. Na radionici koja će se održati u Knjižnici Pravnog fakulteta u Rijeci 24. studenog 2021. godine u 18.00 sati možete sudjelovati putem Zoom poveznice: https://us02web.zoom.us/j/85729781295?pwd=WTV4ZG9tQklOWmNCQXhYbkJNeE13Zz09.

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, Mjeseca hrvatske knjige i Godine čitanja bit će otvorena i izložba plakata Project Tolerance kustosa Mirka Ilića koja će biti postavljena na Pravnom fakultetu u Rijeci od 24. studenoga do 15. siječnja 2022.

Više informacija o radionici možete pronaći ovdje.