Javni poziv za nominaciju kandidata za sudjelovanje u radu panela natječaja HERA Crisis (humanističke znanosti) i NORFACE Wellbeing (društvene znanosti)

Pozivaju se znanstvenice i znanstvenici da se prijave na javni poziv za nominaciju za sudjelovanje u radu panela natječaja HERA Crisis – Perspectives from the Humanities ­(humanističke znanosti) i NORFACE Enhancing well-being for the future (društvene znanosti) koje provodi konzorcij CHANSE i u kojima sudjeluje Hrvatska zaklada za znanost. Na temelju pristiglih prijava Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost predlaže kandidate za sudjelovanje u radu panela navedenih natječaja, dok konačnu odluku o sudjelovanju u radu panela navedenih natječaja donosi konzorcij CHANSE. Svaka organizacija koja sudjeluje u natječaju može predložiti do deset članova panela za natječaj HERA te do pet članova za natječaj NORFACE. Više informacija o samim natječajima dostupno je na poveznici https://chanse.org/.

Kandidati trebaju biti istaknuti znanstvenici sa značajnim iskustvom i karijerom te međunarodno priznatim i posebnim dostignućima u humanističkim i društvenim znanostima, te posjedovati iskustvo vođenja i vrednovanja međunarodnih i domaćih kompetitivnih projekata. U slučaju da predloženi kandidati budu imenovani od strane konzorcija, isti ne mogu sudjelovati u prijavama na navedenim natječajima.

Prijave se podnose putem obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici. Rok za prijavu je 7 dana od dana objave poziva.