Izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić, voditeljica projekta CroClimGoGreen

Portal Nacional donosi intervju s izv. prof. dr. sc. Ivanom Herceg Bulić, voditeljicom Centra za klimatološka istraživanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu te voditeljicom projekta UIP-2017-05-6396 „Klimatske promjene i varijabilnost u Hrvatskoj – od globalnih utjecaja do lokalnih zelenih rješenja (CroClimGoGreen). Intervju pročitajte ovdje.

U sklopu projekta CroClimGoGreen pokrenuta je akcija „PMF pedalira i mjeri temperaturu Grada”, u okviru koje studenti Geofizičkog smjera PMF-a biciklima obilaze zagrebačke ulice i mjere temperaturu zraka kako bi sakupili što više podataka u različitim dijelovima grada u svrhu određivanja toplinskog opterećenja Zagreba i utjecaja zelenih površina na klimatske uvjete u gradu. Više o ovoj aktivnosti pročitajte na portalu Universitas i u prilogu HRT-a. Izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić projekt je predstavila i na Yammat FM-u, u emisiji Divni novi svijet Hrvatskog radija i u programu Radija Sljeme.

Osim projekta CroClimGoGreen izv. prof. dr. sc. Herceg Bulić je i voditeljica projekta „Klimatska ranjivost Hrvatske i mogućnosti prilagodbe urbanih i prirodnih okoliša (Klima-4HR)”, koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Više o ovom projektu pročitajte u intervjuu voditeljice Jutarnjem listu.