Fakultetske i sveučilišne nagrade doktorandima HRZZ-a

Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Rijeci doktorandu HRZZ-a Mariju Pintariću dodijeljena je Nagrada fakulteta za mlađe znanstvenike za izvrsnost u znanstvenoistraživačkom radu. Mario Pintarić zaposlen je na Odsjeku za povijest umjetnosti u okviru roka DOK-2018-01 pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Damira Tulića. Među njegovim uspjesima u 2021. godini ističu se četiri izvorna znanstvena rada, sudjelovanje na šest znanstvenih skupova, nekoliko gostujućih predavanja, organiziranje izložbe o Antoniju Michelazziju povodom 250 obljetnice kipareve smrti, brojni novinski intervjui, gostovanja u radijskim i televizijskim emisijama te ciklus predavanja za javnost o riječkoj Katedrali sv. Vida.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu dodijelio je Nagradu fakulteta za izniman doprinos u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti doktorandici HRZZ-a Ivni Poljanec. Nagrada joj je dodijeljena za objavljen znanstveni rad u najbolje rangiranom časopisu u 2021. godini. Riječ je o radu Proteolysis and protein oxidation throughout the smoked dry-cured ham process objavljenom u časopisu Food Chemistry. Ivna je zaposlena na roku DOK-2018-01 pod mentorstvom prof. dr. sc. Helge Medić.

Među dobitnicima Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu za 2021. godinu našle su se čak dvije doktorandice HRZZ-a – Barbara Gilić, zaposlena na Kineziološkom fakultetu u Splitu pod mentorstvom prof. dr. sc. Damira Sekulića te dr. sc. Mija Marinković, koja je doktorirala 2020. godine na Medicinskom fakultetu u Splitu pod mentorstvom prof. dr. sc. Ivane Novak Nakir. Nagrada se dodjeljuje najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio prepoznatljivosti Sveučilišta u znanstvenoj izvrsnosti.

Čestitamo svim navedenim dobitnicima.