Dvije doktorandice Hrvatske zaklade za znanost dobitnice L'Oreal-UNESCO stipendija za 2020. godinu

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“, koji se provodi u organizaciji L’Oréala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, objavio je imena četiriju dobitnica stipendije za 2020. godinu. Riječ je o mladim znanstvenicama koje su svojim radom doprinijele znanosti i stvaranju društva znanja.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što su dvije od ovogodišnjih četiriju stipendistica doktorandice financirane u okviru HRZZ-ova „Projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“. Obje su asistentice na Institutu Ruđer Bošković: Lidija Kanižaj, pod mentorstvom dr. sc. Marijane Jurić, i Nataša Vučemilović-Alagić, čija je mentorica prof. dr. sc. Ana-Sunčana Smith. I ostale dvije dobitnice: Antonia Ressler s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te Anamarija Šestak s Medicinskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku suradnice su na tekućim ili završenim projektima HRZZ-a.

O pobjednicama je odlučivalo Izborno povjerenstvo na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem te renomiranim članovima hrvatske akademske zajednice, akademkinjom Vidom Demarin, akademikom Krešimirom Nemecom, akademikom Vladimirom Paarom, prof. dr. sc. Helenom Jasnom Mencer, prof. dr. sc. Đurđicom Ugarković, prof. dr. sc. Ivanom Vickovićem i dr. sc. Katicom Biljaković.

Čestitamo mladim znanstvenicama i njihovim mentoricama na osvojenim stipendijama!