Izv. prof. dr. sc. Draženu Čularu i Cro Sport Talent Lab timu dodijeljene nagrade za izvrsnu nastavnu praksu

Međunarodni PROFFORMANCE konzorcij sastavljen od Ministarstava znanosti i obrazovanja, europskih studentskih udruga i drugih pravnih osoba u području visokog obrazovanja raspisao je natječaj International Higher Education Teacher Excellence Award 2021./22. s ciljem prepoznavanja primjera izvrsne nastavne prakse i nagrađivanja nastavnika u sustavu visokog obrazovanja. U konkurenciji 130 međunarodnih primjera dobre prakse prijava Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu izv. prof. dr. sc. Dražena Čulara i njegovog tima pod nazivom Implementation of Non Goverment Organisations (NGO) as Teaching Basis in High Education and Research (TBI&HER) je u procesu vrednovanja osvojila 1. mjesto u području 4. Utjecaj i misija u i za društvo. Dodatno, u konkurenciji 17 primjera dobre nastavne prakse iz Republike Hrvatske nagrada za najbolji projekt nacionalne razine Best of Croatia također je dodijeljena splitskom timu.

Dodjela nagrade upriličena je na konferenciji u Budimpešti 16. lipnja 2022. god. Samim činom dodjele nagrade izv. prof. dr. sc. Čular postao je AMBASADOR i član PROFFORMANCE Network mreže, a model nastavnih baza Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu uvršten je u bazu podataka PROFFORMANCE Best Practices of Teaching Excellence.

SAŽETAK PRIMJERA DOBRE PRAKSE: Implementacija nevladinih organizacija u visoko obrazovanje i istraživanje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu osmišljena je kao primjer dobre prakse povezivanja znanja i resursa u funkciji unaprjeđenja rezultata, edukacijskih i istraživačkih procesa (primjer sport). Ciljevi su: 1. Ojačati istraživački i edukacijski potencijal povezivanjem znanstvenog, javnog i privatnog sektora; 2. Unaprijediti uvjete realizacije nastave; 3. Unaprijediti uvjete za istraživački rad, 4. Organizirati edukaciju  u rukovanju suvremenom tehnologijom. Jezgru modela predstavlja Istraživački projekt Hrvatske zaklade za znanost IP-2020-02-3366 „Biološka, kronološka i relativna dob u funkciji uspostave Hrvatskog nacionalnog sustava detekcije i razvoja sportskih talenata, koji je omogućio formiranje Cro Sport Talent Laba i realizaciju nagrađenog primjera dobre prakse.