Rezultati natječaja „Istraživački projekti – Švicarsko-hrvatski bilateralni projekti” (IPCH-2022-10)

Temeljem Multilateral Lead Agency Sporazuma te bilateralnog sporazuma o suradnji između Švicarske nacionalne zaklade za znanost (SNSF) i Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ), HRZZ je u lipnju 2022. godine raspisao natječaj za financiranje hrvatskog dijela švicarsko-hrvatskih istraživačkih projekata (IPCH-2022-10). U švicarsko-hrvatskom zajedničkom istraživačkom projektu sudjeluju švicarska i hrvatska istraživačka grupa. Na ovom natječajnom roku vodeća agencija, koja je provela postupak vrednovanja prijava, bila je SNSF.

Na natječaj s rokom za prijavu 1. listopada 2022. godine prijavljeno je šest projektnih prijedloga, od kojih je pet zadovoljilo administrativnu provjeru te su upućeni u vrednovanje.

Od ovih pet bilateralnih projektnih prijedloga, jedan projektni prijedlog ušao je u 20 % najbolje ocijenjenih projektnih prijedloga u postupku vrednovanja SNSF-a te se sukladno odlukama nadležnih agencija prihvaća za financiranje.

Naziv projekta (HR)Naziv projekta (EN)Znanstveno područjeVoditelj projekta (CH)Organizacija (CH)Voditelj projekta (HR)Organizacija (HR)
Kako starost centrosoma utječe na stvaranje, popravak i segregaciju polarnih kromosomaHow centrosome age affects the formation, resolution, and fate of polar chromosomes

Prirodne znanosti

Prof. Patrick Yves MeraldiUniversity of GenevaProf. dr. sc. Iva TolićInstitut Ruđer Bošković 

Čestitamo voditeljici i suradnicima te im želimo puno uspjeha u provedbi projekta.