Rezultati natječaja "Istraživački projekti – Švicarsko-hrvatski bilateralni projekti" (IPCH-2022-04)

Temeljem Multilateral Lead Agency Sporazuma te bilateralnog sporazuma o suradnji između Švicarske nacionalne zaklade za znanost (SNSF) i Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ), HRZZ je u siječnju 2022. godine raspisao natječaj za financiranje hrvatskog dijela švicarsko-hrvatskih istraživačkih projekata (IPCH-2022-04). U švicarsko-hrvatskom zajedničkom istraživačkom projektu sudjeluju švicarska i hrvatska istraživačka grupa. Na ovom natječajnom roku vodeća agencija, koja je provela postupak vrednovanja prijava, bila je SNSF.

Na natječaj s rokom za prijavu 1. travnja 2022. godine prijavljeno je 15 projektnih prijedloga, od kojih su svi zadovoljili administrativnu provjeru te su upućeni u vrednovanje.

Od 15 bilateralnih projektnih prijedloga, jedan projektni prijedlog ušao je u 21 % najbolje ocijenjenih projektnih prijedloga na predmetnom natječaju te se sukladno odlukama nadležnih agencija prihvaća za financiranje.

Naziv projekta (HR)Naziv projekta (EN)Znanstveno poljeVoditelj projekta (CH)Organizacija (CH)Voditelj projekta (HR)Organizacija (HR)
Pouzdanost mjerenja individualnih razlika u rečeničnoj obradi: Međujezična perspektivaMeasurement reliability of individual differences in sentence processing: A cross-linguistic perspective

Humanističke znanosti

Prof. Lena JägerUniversity of ZurichProf. dr. sc. Marijan PalmovićSveučilište u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

 

Čestitamo voditelju i suradnicima te im želimo puno uspjeha u provedbi projekta.