Predstavnici Zaklade posjetili Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj

Predstavnici Hrvatske zaklade za znanost na čelu s izvršnom direktoricom dr. sc. Irenom Martinović Klarić 18. siječnja održali su sastanak s veleposlanicom Japana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Misako Kaji. Tema sastanka bila je potencijalna suradnja između Zaklade i Japan Society for the Promotion of Science. Veleposlanica Kaji pozdravila je ovaj prijedlog i izrazila spremnost Veleposlanstva Japana da posreduje u procesu uspostavljanja suradnje.

Potaknuta katastrofalnim potresima na području Sisačko-moslavačke županije a po uzoru na tematske natječaje na temu pandemije koronavirusa, Zaklada planira pokrenuti tematski natječaj na temu sprječavanja katastrofa i oporavka. U okviru ovog natječaja poticat će se suradnja s japanskim stručnjacima u području geologije, seizmologije, građevinarstva, urbanističkog planiranja i srodnim područjima.

Osim predstavnika Zaklade na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva g. Ivan Slade-Šilović, predsjednik Društva i dr. sc. Tonči Tadić, dopredsjednik Društva.

Više informacija o programu suradnje i tematskom natječaju bit će objavljeno uskoro.