Održan PhD Café u Splitu i Zadru

Prošlog tjedna Hrvatska zaklada za znanost organizirala je dva “morska” PhD Caféa. Prvo smo u srijedu, 14. svibnja u Caffe baru Štacija imali priliku poslušati nekoliko HRZZ-ovih doktoranada iz Splita. Filipa Burul, asistentica na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša, govorila je o mirisima masline kao novim saveznicima u borbi protiv maslinova moljca, Nina Vitlov s Medicinskog fakulteta u Splitu predstavila je svoje istraživanje o kognitivnom opterećenju, Ivan Poparić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu upoznao nas je s pojmom stisnutih kvantnih kapljica, dok je Ana Boban s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša prezentirala utjecaj autohtonih ne-Saccharomyces kvasaca na fermentaciju vina sorte Maraština. 

Već sljedećeg dana, 15. svibnja, put nas je odveo u Zadar, gdje je održan prvi PhD Café u ovom gradu u prekrasnoj atmosferi dvorišta Pivovare Brlog. 

Krešimir Prijatelj, asistent na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru, predstavio je rezultate Uspostavnog istraživačkog projekta “Priroda i odrednice sekstinga među adolescentima i mladima: Kros-kulturalno istraživanje”, dok je Mario Bodružić s Odjela za arheologiju predstavio najnovija istraživanja pećine Vlakno na Dugom otoku. Nakon njega izlagala je Natalia Vedrić, doktorandica na Sveučilištu Deakin u Australiji, koja provodi istraživanje na temu kulturnog i političkog identiteta Australskih Hrvata druge generacije. Na kraju večeri izlagao je viši asistent dr. sc. Matteo Pola, koji se na Sveučilištu u Zadru nalazi u okviru programa Dolazne mobilnosti viših asistenata. 

Postavke kolačića

Koristimo vlastite kolačiće, datoteke koje se zapisuju u web preglednik na računalu korisnika. Kolačiće dijelimo na obavezne, koji osiguravaju ispravno funkcioniranje internetskih stranica i preporučene, koji nam služe da unaprijedimo Vaše iskustvo na našoj stranici, kao i svoje usluge, analizirajući korištenje naše internetske stranice.