Otvoren treći dodatni natječaj konzorcija BlueBio

 

Konzorcij BlueBio (ERA-NET Cofund in Blue Bioeconomy) raspisao je dodatni treći natječaj BlueBio Third Additional Call – Amplifying project reach and knowledge impact . Ovaj natječaj otvoren je za organizacije koje su dio bilo kojeg projektnog konzorcija koji trenutno financira BlueBio ERA-Net Cofund i koje financira jedan od BlueBio partnera koji osiguravaju sredstva za ovaj treći dodatni poziv.

HRZZ financira dva projekta s prethodna dva natječaja te su voditelji tih dvaju projekata prihvatljivi prijavitelji za ovaj natječaj.

Tekst i uvjeti natječaja dostupni su na poveznici: https://bluebioeconomy.eu/bluebio-third-additional-call-amplifying-project-reach-and-knowledge-impact/

Rok za prijavu je 15. veljače do 13 sati.

Prihvatljivi troškovi za hrvatske prijavitelje:

  • Dissemination of research and results (DISS) – do 10.000 €
  • Training, exchange and capacity building (TECB) – do 10.000 €
  • Business and commercialisation preparation (BCOM) – do 10.000 €
  • Mapping of relevant policy landscape (MPOL) – do 10.000 €
  • Barriers to commercialisation pathway (BARR) – do 10.000 €


Kriteriji te uvjeti koji se primjenjuju na hrvatske prijavitelje definirani su u dokumentu Factsheet-Croatia BlueBio 2022.

Nakon predaje zajedničkog projektnog prijedloga voditelji istraživačkih skupina iz Hrvatske u okviru projektnog konzorcija (hrvatski prijavitelji) moraju dostaviti Hrvatskoj zakladi za znanost prijavu koju su predali na natječaj u roku od dva dana.