Najava seminara „Karijerni putevi #3”

Hrvatska zaklada za znanost i Association of Croatian-American Professionals (ACAP) nastavljaju sa serijom seminara „Karijerni putevi”, na kojima vrhunski hrvatski znanstvenici iz zemlje i inozemstva predstavljanjem svojih karijernih puteva žele inspirirati mlade istraživače i pomoći im da pronađu vlastiti put koji im najviše odgovara.  

Ovim putem najavljujemo treći seminar „Karijerni putevi”, koji će se održati u utorak, 30. ožujka s početkom u 17:00 putem Zooma. Na ovom seminaru predstavit će se troje znanstvenika zaposlenih u različitim dijelovima farmaceutske i biotehnološke industrije. Panelisti će sudionike upoznati s različitim vrstama karijera u farmaceutskoj i biotehnološkoj industriji i što je potrebno za uspješnu karijeru na tom području.


Panelisti:

  • dr. sc. Željka Trepotec – studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; doktorski studij u industriji (Ethris GmbH, Muenchen, Njemačka); trenutačno: voditeljica privatnog dijagnostičkog laboratorija, Freising, Njemačka.
  • dr. sc. Kristina Orešić Bender – studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; doktorski studij na Sveučilištu u Ljubljani, Slovenija; poslijedoktorsko usavršavanje na Sveučilištu Stanford, SAD; trenutačno: glavni znanstvenik za predklinički razvoj u biotehnološkoj kompaniji Adverum Biotechnologies, SAD.
  • dr. sc. Marija Vrljić – studij biologije na Sveučilištu LaRoche, SAD; doktorski studij na Sveučilištu Stanford, SAD; poslijedoktorsko usavršavanje na Sveučilištu Stanford, SAD; trenutačno: su-osnivač biotehnološke start-up kompanije.


Moderator: dr. sc. Sandra Vidak
– poslijedoktorand na Nacionalnom institutu za rak, NIH, Bethesda, SAD

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je registrirati se putem obrasca. Osobe koje su ispunile registracijski obrazac na adresu elektroničke pošte navedenu u prijavi dobit će poveznicu za seminar.

Za dodatne informacije obratite se na dario@hrzz.hr.