Najava seminara Karijerni putevi #12

Hrvatska zaklada za znanost i Association of Croatian-American Professionals (ACAP) nastavljaju sa serijom seminara „Karijerni putevi”, na kojima vrhunski hrvatski znanstvenici iz zemlje i inozemstva predstavljanjem svojih karijernih puteva žele inspirirati mlade istraživače i pomoći im da pronađu vlastiti put koji im najviše odgovara.

Ovim putem najavljujemo dvanaesti seminar „Karijerni putevi”, koji će se održati u srijedu, 9. ožujka s početkom u 17:00 putem Zooma. Tema ovog seminara bit će kako pronaći financijska sredstva za start-up kompaniju te kako pronaći posao u ulagačkom sektoru.

Panelisti:

  • Mislav Tolušić, MBA. Studij aeronautike na Sveučilištu u Zagrebu; MBA na Sveučilištu Vanderbilt, SAD. Trenutačno: glavni ulagač u ulagačkoj kompaniji Crumpton Ventures. Glavna područja Mislavova profesionalnog interesa su zračni sustavi bez posade, zrakoplovstvo i obrana, kibernetička sigurnost, analitika i obuka. 
  • Marko Curavić, MBA. Diploma iz poslovnog upravljanja, Freie Universität Berlin, Njemačka; MBA Stanford University Business School, SAD. Trenutačno: Voditelj jedinice za svemirska istraživanja u Izvršnoj agenciji za zdravstvo i digitalnu tehnologiju Europske Komisije. Jedinica upravlja sektorom svemirskih istraživanja kao dio programa Obzor 2020. koji podržava europska istraživanja za razvoj inovativnih tehnologija u znanstvene, javne ili komercijalne svrhe i jačanje konkurentnosti europskog svemirskog sektora. U razdoblju od svibnja 2009. do svibnja 2015. Marko je bio voditelj jedinice „Poduzetništvo i društvena ekonomija” u Glavnoj upravi za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća Europske komisije (DG-GROW). Kao takav, bio je angažiran na uspostavi europskog programa razmjene Erasmus za mlade poduzetnike, promicanju poduzetničkog obrazovanja, potpori žena poduzetnica i poticanju druge šanse za poštene poduzetnike u stečaju. Prije nego što se pridružio Europskoj komisiji, Marko je između ostalog radio kao službenik za ulaganja u ICT sektoru za Međunarodnu financijsku korporaciju (Grupa Svjetske banke) u Istanbulu, kao pomoćnik direktora strategije za T-HT (Deutsche Telekom Group) u Zagrebu / Hrvatska i u McKinsey & Company u Münchenu. Glavna područja njegova profesionalnog interesa su poduzetništvo, financiranje pothvata, tehnološke i poslovne inovacije, upravljanje promjenama i razvoj ljudskih resursa.
  • Iva Vukina, M.A., prediplomski studij na University of North Carolina at Chapel Hill, diplomski studij na Sveučilištu Cornell. Trenutačno: izvršna direktorica u Goldman Sachs i članica odbora Grace Institute of New York


Moderator: dr. sc. Marija Vrljić

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je registrirati se putem obrasca. Osobe koje su ispunile registracijski obrazac na adresu elektroničke pošte navedenu u prijavi dobit će poveznicu za seminar.

Za dodatne informacije obratite se na dario@hrzz.hr.