Najava seminara „Karijerni putevi #10”

Hrvatska zaklada za znanost i Association of Croatian-American Professionals (ACAP) nastavljaju sa serijom seminara „Karijerni putevi”, na kojima vrhunski hrvatski znanstvenici iz zemlje i inozemstva predstavljanjem svojih karijernih puteva žele inspirirati mlade istraživače i usmjeriti ih na vlastitom putu. 

Ovim putem najavljujemo deseti seminar „Karijerni putevi”, koji će se održati u utorak, 14. prosinca s početkom u 17:00 putem Zooma. Tema ovog seminara bit će poslijedoktorske karijere. U tu svrhu predstavit će se dvije voditeljice istraživačkih grupa koje aktivno zapošljavaju poslijedoktorande te jedna mlada znanstvenica koja je trenutačno zaposlena kao poslijedoktorand.

Panelisti:

  • dr. sc. Ana Bošković – studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, doktorski studij na Institutu za genetiku i molekularnu i staničnu biologiju (IGBMC), Strasbourg; poslijedoktorsko usavršavanje na Sveučilištu Massachusetts; trenutačno: voditeljica istraživačke grupe za epigenetske mehanizme regulacije embrionalnih gena, EMBL Rome
  • dr. sc. Ana Marija Jakšić – studij animalnih znanosti na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; doktorski studij na Institutu za populacijsku genetiku Veterinarskog fakulteta u Beču; poslijedoktorsko usavršavanje na Sveučilištu Cornell, SAD; trenutačno: voditeljica istraživačke grupe za eksperimentalnu evolucijsku neurobiologiju, École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), Švicarska
  • dr. sc. Maria Brbić – studij informacijske i komunikacijske tehnologije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva; doktorski studij računalnih znanosti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva/HRZZ doktorand na Institutu Ruđer Bošković; trenutačno: poslijedoktorand iz računalnih znanosti na Sveučilištu Stanford, SAD.


Moderator: Dr. sc. Sandra Vidak 
– znanstvenica na Nacionalnom institutu za rak, NIH, Bethesda, SAD

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je registrirati se putem obrasca. Osobe koje su ispunile registracijski obrazac na adresu elektroničke pošte navedenu u prijavi dobit će poveznicu za seminar.

Za dodatne informacije obratite se na dario@hrzz.hr.