Program izvrsnosti u visokom obrazovanju – Tenure Track Pilot Program


Tenure Track Pilot Program (program) je financiran  temeljem Okvirnog sporazuma između Saveznog vijeća Švicarske i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju gospodarskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije, potpisan 30. lipnja 2015., a koji definira opće ciljeve Švicarsko-hrvatske suradnje.

Cilj programa je pružanje podrške uspostavi karijere izvrsnih mladih znanstvenika u osnivanju neovisne istraživačke grupe te stjecanju uvjeta i sposobnosti za buduće zapošljavanje. Ovaj program za izvrsne mlade znanstvenike predstavlja novi model razvoja karijere na temelju jasnih i međunarodno konkurentnih i, što je još važnije, međunarodno usporedivih kriterija, zasnovanih na zaslugama. Program će se provoditi u suradnji s Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL-om).

Financirat će se 4-5 neovisnih istraživačkih grupa.

Datum raspisivanja natječaja: 3. travnja 2018.
Rok za prijavu: 3. srpanj 2018. (13:00, CET).
Predregistracija: Prije prijave na natječaj potrebno je napraviti predregistraciju. Rok za predregistraciju je 20. svibnja 2018. godine, 13:00 (CET).
Istraživačka područja: biomedicina i zdravstvo, biotehničke znanosti, tehničke znanosti i prirodne znanosti te interdisciplinarni prijedlozi.
Glavni istraživači: znanstvenik bilo kojeg državljanstva u ranoj fazi razvoja karijere.
Najveći iznos po projektu: 900.000 CHF do 1.100.000 CHF ili od 6.194.117 HRK do 7.570.587 HRK.
Trajanje financiranja projekta: 5 godina.
Okvirni početak projekta: siječanj 2019. godine.
Jezik: Svi dokumenti dostavljaju se na engleskom jeziku.


Tekst Natječaja
Call for Proposals
Upute za prijavitelje (eng.)