07.05.2019.

P: U predloženom projektu planiram zaposliti poslijedoktoranda. Kako će se poslijedoktorand izabrati na javnom natječaju, ja nemam njegov ID pa ga ne mogu unijeti u administrativni obrazac kao suradnika. Što učiniti?
O: U Administrativni obrazac nije potrebno upisivati ime potencijalnog suradnika-poslijedoktoranda on se navodi u Cjelini C Prijavnog obrasca kao poslijedoktorand bez navođenja imena. U EPP sustav poslijedoktoranda ćete upisati po završetku procedure zapošljavanja.

P: Ako u projektu predviđamo suradnike iz inozemstva, pretpostavljam da se i oni moraju prijaviti u EPP sustav i dobiti identifikacijski broj. Međutim, pri prijavi tj. registraciji obavezno polje je OIB, što oni upisuju u tom slučaju?
O: U profilu korisnika OIB je obvezno polje samo za hrvatske državljane. Strani državljani upisuju broj putovnice.

P: U epp sustavu ne pronalazim pod dokumentacijom gdje se treba uploadati obrazac proširenog sažetka? Također ne pronalazim ni mjesto za upload odobrenja Etičkog povjerenstva? Molim da me uputite kako da te dokumente uploadam u sustav.
O: Mjesto za prilaganje Proširenog sažetka predviđeno je u EPP sustavu. Odobrenja etičkih povjerenstava prilažu se pod „Dodatna dokumentacija“.

30.04.2019.

P: Prilikom pokušaja prijave novog istraživačkog projekta na trenutno otvorenom natječajnom roku u EPP sustavu dobivam sljedeću informaciju:
Prijavni modul za nove natječajne rokove unutar EPP sustava je u izradi.
Na mrežnim stranicama Zaklade biti će objavljen trenutak otvaranja prijavnog modula.
Zahvaljujemo se na razumijevanju.
Voditeljica sam istraživačkog projekta  (izbrisana šifra i naziv projekta) koji završava 30.9.2019. te projekta razvoja karijera mladih istraživača  (izbrisana šifra), te  se, ukoliko sam dobro razumjela Upute za podnositelje projektnih prijedloga, mogu prijaviti kao voditelj novog istraživačkog projekta na ovom natječajnom roku.
Ljubazno vas molim za odgovor radi li se o nekoj tehničkoj poteškoći prilikom prijave ili o nečemu drugome.
O: Prema navedenom možete se prijaviti kao voditelj na natječaj IP-2019-04. Sukladno informaciji na mrežnoj stranici Zaklade EPP sustav je funkcionalan za prijave projektnih prijedloga.
09.04.2019.

P: Mogu li pojedine aktivnosti doktoranda kojemu sam mentorica, a kojeg neću prijavljivati na natječaj za razvoj karijere mladih istraživača, navesti kao dio radnog plana i aktivnosti? Ukoliko da, mora li se ta osoba logirati i upisati u HRZZ sustav?
O: Navedenog doktoranda potrebno je navesti u Radnom planu i nužno je da se prijavi u EPP sustav.

29.03.2019.

P: U EPP sustavu za prijavu projekta nema predviđene opcije professor emeritus? Što izabrati?
O: Pri prijavi u EPP sustav potrebno je iz izbornika odabrati – redoviti profesor u trajnom zvanju, a u podacima o suradniku u obrascima navesti – profesor emeritus.

P: Prilikom prijave u EPP sustav, svaki suradnik treba popuniti sve obavezne (zvjezdicom označene) podatke u dijelu MOJ PROFIL. Jedan od obaveznih podataka je i matični broj znanstvenika  te se postavlja pitanje načina na koji se može ili ne može prijaviti suradnika izvan Hrvatske, koji radi u nekom istraživačkom laboratoriju u inozemstvu? Jer ako se ne popuni polje s matičnim brojem znanstvenika neće se dobiti ID broj te sustav tu osobu tijekom daljnje EPP prijave neće prepoznati.
O: Kada korisnik u svom profilu pod karticom OSOBNI PODACI pod DRŽAVLJANSTVO odabere različito od „Hrvatsko“, sustav u kartici OBRAZOVANJE ne traži za Matični broj znanstvenika obvezan unos, tj. nije obvezno polje.

22.03.2019.

P: Moraju li se suradnici koji nisu državljani Hr registrirati u EPP sustav da bi dobili ID? Naime, jedno od obaveznih polja koja treba popuniti je matični broj znanstvenika koji oni nemaju.
O: Da.
Kada strani suradnici, u EPP sustavu, označe strano državljanstvo polje za unos matičnog broja znanstvenika više nije obavezno.

12.03.2019.

P: Suradnica sam na dva istraživačka HRZZ projekta, od kojih jedan završava u 11. mjesecu ove godine. Provjerila sam upute i na str.4 je jasno istaknuto da se odredba o ograničenju broja HRZZ projekata na kojima je moguće istovremeno sudjelovati ne odnosi na projekte koji završavaju sa 31.12. 2019. Ako dobro tumačim, to znaci da mogu sudjelovati na ovom natječaju, iako sam trenutno suradnik na dva projekta.
Moja je namjera prijaviti istraživački projekt u svojstvu voditelja. Možete li potvrditi da će mi od 15.04. nadalje, EPP sustav tehnički omogućiti prijavu novog projekta iako cu ja u tom trenutku u sustavu biti registrirana kao suradnik na dva tekuća HRZZ projekta (od kojih jedan, naglašavam opet, završava prije kraja godine)?
O: U EPP sustavu će Vam biti moguća prijava projekta na natječaj IP-2019-04, sukladno uvjetima natječaja.