22. 2. 2019.

1. Sistem upisivanja ne slijedi Upute iz natjecaja, te se stavke ne vezu uz aktivnosti (kao sto je oznaceno u oglednom primjerku) nego po novome uz rezultate.
U financijski plan unesite poveznice na rezultate koje odgovaraju aktivnostima koje ste predvidjeli povezati (oznaka je uvijek odgovarajuća, samo umjesto A stoji D i dodana je jedna decimala, pa npr. nije A1.3 nego je D1.3.1). Ako ste kod nekih aktivnosti imali samo točke provjere (M), ta polja možete ostaviti prazno, polje za povezivanje ne predstavlja obvezan unos.

15. 2. 2019.

1. Moraju li se u EPP sustavu registrirati suradnici iz inozemne znanstvene organizacije suvoditelja projekta? U uputama nije jasno prijavljuju li se u EPP sustav samo suvoditelj i hrvatski istraživači iz partnerske organizacije ili i stranci (suradnici) iz organizacije suvoditelja koji nemaju naš OIB (traži se kao ulazni podatak).
U EPP sustav moraju se registrirati voditelj, suvoditelj, predstavnik partnerske organizacije (ako postoji) te svi suradnici osim doktoranada i poslijedoktoranada koji će biti zaposleni na projektu. OIB nije obvezan podatak za unos za strane državljane.

2. U EPP sustavu pod kosuljicom Dokumenti (Podnositelj) ne vidim da se moze uploadati Financijski plan (kao uostalom niti Radni plan -koji se generira direktno u sustavu).
Da li to znaci da ce se u odredjenom trenutku pojaviti u sustavu kosuljica A5 u koju ce se moci upisati direktno u sustav i Financijski plan?
Naime u kosuljici A3, Opce informacije, postoje 5 prozorcica u koja ne mogu upisati nista jer sustav ne dopusta
1. Ukupno trazena stredstva od HRZZ-a
2. Proracun 1. godine
3. Proracun 2. godine
4. Proracun 3. godine
5. Proracun 4. godine
buduci da ispod svakog prozorcica a pise “(HRK 0000,00) Iznos se automatski ispunjava iz A5-Financijski plan.
To je razlog zbog cega nisam u mogucnosti popuniti Administrativni obrazac (na HR i na ENG) jer ce ga sustav generirati tek kada ce moci ucitati gore navecene tocke 1.-5. vezano uz Financijski plan iz kosuljice A5 koje jos u sustavu EPP nema!
Financijski plan ispunjavat će se izravno u EPP sustavu te će se iznosi automatski prenijeti u karticu A3, a ispunjeni financijski plan u karticu Dokumenti. Financijski plan bit će dostupan za unos početkom idućega tjedna te će na mrežnim stranicama biti objavljene detaljne upute za njegovo ispunjavanje. Također, kako bi se ispravno mogao ispuniti financijski plan (u pogledu dodavanja poveznica na rezultate iz radnoga plana), potrebno je prvo u potpunosti ispuniti karticu A4 Radni plan.

13. 2. 2019.

1. Prilikom unošenja prijave i podataka u EPP sustav, imam pitanja vezana uz karticu „A2- ISTRAŽIVAČKA SKUPINA“
– treba li navesti ovdje i suvoditelja?

– pretpostavljam da doktoranda i poslijedoktoranda koji će se tek zaposliti ovdje NE navodimo?
Suvoditelj se ne navodi na popisu suradnika u kartici A2 u EPP sustavu. Imena doktoranada i poslijedoktoranada nije dozvoljeno navoditi. U kartici A4 radni plan odabiru se „doktorand 1“, „doktorand 2“, itd. za aktivnosti koje će izvršavati doktorandi i poslijedoktorandi, a po njihovu zapošljavanju oni će biti dodani na projekt u EPP sustavu.