Održana promocija otvorenog poziva na natječaj za Tenure Track Pilot Program

U sklopu natječaja za Tenure Track pilot program Hrvatske zaklade za znanost, u utorak, 15. svibnja 2018. godine, u Velikoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana je promocija otvorenog poziva. Tenure Track pilot program  financiran je temeljem Okvirnog sporazuma između Saveznog vijeća Švicarske i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju gospodarskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije. Cilj programa je pružanje podrške uspostavi karijere izvrsnih mladih znanstvenika u osnivanju neovisne istraživačke grupe te stjecanju uvjeta i sposobnosti za buduće zapošljavanje.
 
Uvodnu riječ dao je akademik Velimir Neidhardt, potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Nj. E. Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj i prof. dr. sc. Dean Ajduković, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost.​
Doc. dr. sc. Antonija Jurak Begonja s Odjela za biotehnologiju, Sveučilište u Rijeci i izv. prof. dr. sc. Ivana Novak Nakir s Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu održale su kratku prezentaciju o tijeku svoje znanstvene karijere te predstavile rezultate ostvarene u okviru Uspostavnih istraživačkih projekata financiranih od strane Hrvatske zaklade za znanost.
 
Dr.sc. Olivier Küttel, voditelj Odjela za međunarodne poslove iz École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) predstavio je natječaja za Tenure Track Pilot Program. Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Zahvaljujemo svima na dolasku.