Doktorandice Hrvatske zaklade za znanost, dobitnice su ovogodišnjih L'Oreal-UNESCO stipendija

Četiri mlade znanstvenice koje su svojim radom doprinijele znanosti i društvu, dobitnice su stipendije iz Nacionalnog programa „Za žene u znanosti“ za 2018.
Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što je i Hrvatska zaklada za znanost prepoznala rad, budući da su dobitnice: Andrea Bistrović s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu za istraživanja na području medicinske kemije, Marija Brbić s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu za rad na području molekularne biologije, biomedicine ili neuroznanosti, te Martina Požar s Prirodoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu za rad iz područja fizike, doktorandice koje financira Hrvatska zaklada za znanost u sklopu „Projekta razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti“. I četvrta dobitnica, Antonela Blažeković s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu svoj je rad započela kao HRZZ doktorandica.
 
Nagrade mladim znanstvenicama uručili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora zastupnica Vesna Bedeković, izaslanice predsjednika Vlade ministrice Blaženka Divjak i Nina Obuljen Koržinek, te predsjednik Izbornog povjerenstva programa „Za žene u znanosti“ akademik Zvonko Kusić.
L'Oreal-UNESCO stipendiju do sada je dobilo više od tri tisuće mladih znanstvenica u 117 zemalja, od toga 46 mladih znanstvenica u Hrvatskoj.
 
Čestitamo mladim znanstvenicama i njihovim mentorima na osvojenoj nagradi!